ktory zestawik bedzie najodpowiedniejszy do jr 4300?
dego po 650
morel tempo 6
rainbow sax 265.20
troche drozsze Rainbow SLG 265.20 F3
moze jakis inny zestawik?
W tej chwili mam helix db 62.1 i nie jestem za bardzo zadowolony,twiter jest ok.ale basik znikomy.
W sumie nie tylko bas sie liczy ale całokształt,słucham rocka progresywnego i czesto cos mocniejszego,lubie posłuchac głosno ale to nie wszystko,przy takiej muzyce naprawde musi byc lepszy zestaw zeby usłyszec wszystkie dzwieki,niestety heliksy nie dają mi pełnej satysfakcji przede wszystkim jesli chodzi o bas.
Czyli dego po 650 mam sobie wybic z głowy pod jr 4300.Słyszałem ze to jeden z lepszych zestawow za tą cene.
Czyli dego po 650 mam sobie wybic z głowy pod jr 4300.Słyszałem ze to jeden z lepszych zestawow za tą cene.
Ja nigdzie nie napisałem ze PO to zły zestaw. Sam w sobie jak najbardziej ok. Natomiast temnat brzmi "jaki zestaw pod u-D jr"... i pod juniorkiem woofery PO będą zamulać.
Ostatnio zmieniony przez Mehow 2010-02-12, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
To juz teraz zastanawiam sie nad rainbow sax i dego st.moze jeszcze jakis inny jakosciowy zestaw godny polecenia pod jr-4300?dysponuje kwota 600-800 zł.
[ Dodano: 2010-02-13, 00:04 ]
Może ktos słyszał zestaw u Dimension u Jr.Comp 6.Wygląda nie zle .
Mam takowe SAX-y, grały krótko pod juniorem i jakościowo było ok, ale ten wzmak jest słaby. Wcześniej grała Alpine F-305 i było podobnie, czyli SAX + MDS08 grały ospale. Dopiero jak podłączyłem RMV41 zagrały o wiele dynamiczniej, także juniorek raczej do mniej wymagających głośników. Muza rockowa.
Nie jest tak źle z juniorem, bardziej kwestia co kto czego oczekuje, bo do ostrego grania czy ciśnienia to on nie jest stworzony jak już coś to bardziej glow, u mnie w pewnym momencie grał z focalami v2s i dawał radę.Do rozważenia poddaję phd z serii MF.
Dawno to było ale miałem okazję porównać tego morela, focala i dls-a pisałem co wybrałem, ale to ja.Z czeluści pamięci coś mi świta że potrafił rzucić basem,ale ogólnie focal dawał więcej powietrza,życia.O, to tak pamiętam ;)
dreamtheatre, mialem tego morela i fajny zestaw do techno i tego typu klimatow srednio sie nadaje ale jazzik i takie tam to jest w sam raz :)
gralo u mnie pod c90r i Helixem a4
to juz mam troche mętlik w głowie i nie wiem co wybrac,moze cos na wyrost i w przyszlosci zmiana pieca,ale koniecznie zestaw do rocka i czegos mocniejszego.
W temacie nie pojawił się nawet model samochodu. :)
dreamtheatre,
jak chesz finansowo wyjść na tym jak człowiek to jedź dobrać głośniki do audio manufaktury w redzie. :)
Kup te, ktore się najlepiej sprawdzą (szczególnie woofer) a będziesz miał już spory problem z głowy. Potem szukaj używanego pieca i radia, ale jak najwyższych lotów.
Ten rock progrsywny nie jest jakąś wymagającą muzyką jeżeli chodzi o głośniki. To prosta muzyka. Spokojnie dotech może być, tak samo helix precision albo cometition.
A wzmacniacz to ty potrzebujesz z wysokiej półki a nie jakiś junior co go prawie za darmo rozdają. :)
no dokładnie tak możesz zrobić
tylko jak juz się na cos zdecydujesz w jakimś zakładzie CA
to przedyskutuj to na forum jeśli chcesz ale na pewno sprawdź ceny proponowane przez zakład CA bo czasem można się zdziwić
powodzenia
a junior taki zły chyba nie jest - przynajmniej moim zdaniem
i nie takie HAJ ENDY przebijał w ślepych odsłuchach podobno :-)
Ostatnio zmieniony przez bombelo 2010-02-16, 11:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem co się działo w ślepych testach. Krążą jakies plotki, ale rzadko kiedy można spotkać czysty dźwięk. Jeżeli piec za 800zł, 4 kanałowy to daje i nie zdechnie to okej, junior jest git.
Generalnie wolę nie patrzeć na sprzęt na zasadzie: "jak na tę półke cenową jest wypas".
Wole podejść do tego wiedząc jakie mam wymagania ja i stwierdzić czy jest ok czy nie. :)
Mam auto alfa 156 (sportwagon)takie male kombi.Radio kenwood kdcw 808 a na tyle sub jr 1004.
Napewno najlepszym rozwiazaniem było by jechac na odsluch ale niestety juz nie mieszkam w gdansku tylko w holandii:)i nie za bardzo mam gdzie to zrobic:)
tego Morel Dotech MKII 6 wypatrzylem na allegro za okolo 700 zł.
Chyba tak zrobie:)a nastepnym krokiem bedzie zmiana pieca na cos naprawde porządnego
[ Dodano: 2010-02-18, 01:23 ]
Zakupiłem własnie Morel Dotech MKII 6 ale nie na allegro tylko w sklepie internetowym:)
Mam jeszcze jedno pytanko jesli moge:)
zdecydowałem się od razu na zmiane wzmaka bo szkoda takiego przedniego zestawu pod juniora:)
Mam faworytow.
u Dimension ProZ 4-110Comp -1360 zł
Audison LRx 4.5 -1500 zł
Moze jakas inna czterokanałowka za mniej wiecej 1500 zl?
poradzcie cos.
Był spięty w dwa mostki napędzające przód. Fura bez suba, drzwi słabo wygłuszone bo ledwie otwory pozaklejane. Napędzał jakiś średni zestaw ground-zero. Ale podłączaliśmy tez hifonics`a i mp 5.16. Wszystko na fabrycznych zwrotkach z zestawu. Całkiem nieźle(w tej kasie) - czysto i z dobrą kontrolą. Miło było posłuchać zmian bo pan właściciel wcześniej jeździł z magnatem. Podłączaliśmy pod niego też suba jl 10w3. Całkiem, całkiem. Dawał sobie radę z kontrolą choć chwilami było za twardo. Nie wiem czy to nie była wina suba w zamkniętej. Więcej powiedzieć nie mogę bo odsłuch był robiony przy "wrzucie na szybko".
Dzieki za ciekawe propozycje:)bede je rozwazał:)
co powiecie na helixa e 20?napedzal by tylko przedni zestaw.Na ebayu widzialem nowy za 279e,to jest około 1200 zł a nowy w polsce kosztuje okolo 1800 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum